Kunstzinnig Jaar
Kunstzinnig Jaar - Zutphen
 

Les 17, Intuitief mandala schilderen. Docent Marleen van Eeten

Vandaag maak je een aantal werken in de cirkel. De cirkel is één van de meest volmaakte en oudste symbolen die wij kennen. Schilderend en tekenend in de cirkel maak je contact met dat wat innerlijk bij jou leeft..

Ik nodig je uit om vandaag , vanuit verschillende invalshoeken een mandala te maken:
-vanuit kleur die je in lagen opbrengt: wat ontstaat er dan en hoe ga je dit uitwerken? (techniek: pointilleren met ecoline,wattenstaafjes)
-M.b.v. muziek, die je zoals muziek dat meestal doet, raakt op een diepere laag in jezelf. Wat komt er dan in je op? Een bepaald gevoel, een woord? En welke beweging past daar dan bij? Ook dit werk je intuïtief uit in een mandala.
- Een ondergrond druppen of schilderen met ecoline. Zwalken op groot formaat papier en hieruit een paar vormen knippen die je als sjablonen gebruikt om op het geschilderde papier een compositie in de cirkel te maken. Deze compositie bewerk je dan met kleurpotlood en eventueel met witte verf of witte ecoline om vlakken naar voren te halen, diepte te creëren in het werk.
Je gaat naar huis met twee of misschien wel drie mandala’s.

Technieken: Schilderen, druppen met ecoline, ademend kleuren met kleurpotlood, energetische techniek ( o.m. zwalken, pointilleren) collagetechniek, gemengde technieken.

Materialen: Ecoline, potlood, bijenwaskrijt, acrylverf, wattenstaafjes, lijm.

Aanmelden