Kunstzinnige Workshops
Kunstzinnig Jaar - Zutphen
 

  • Verenkrachtjpg
  • IMG-20190923-WA0003jpg
  • IMG-20190923-WA0002jpg
  • IMG-20190923-WA0001jpg
  • IMG-20190923-WA0000jpg
 

Les 16, Verenkracht. Docent José te Hennepe

In deze workshop gaan we zelf veren tekenen. Je leert veren in allerlei vormen te tekenen en daarmee je eigen veren creëren.
De veer is een symbool met vele betekenissen. Als je een veer op je pad vindt, is er een engel die aan je denkt of je bijstaat. Een vogel kan door zijn veren vliegen, een bijzondere eigenschap, omdat hij daarmee in en via de lucht kan bewegen. Veren staan voor de veren die we krijgen van anderen en in onze kont kunnen steken als teken van goede acties die we hebben gedaan. De indianen en vele volkeren hebben veren ter versiering en bij hen staan ze o.a. voor behaalde overwinningen. De veer staat ook voor lichtheid, voor vrijheid en vrij bewegen, voor wijsheid en ook hemelse wijsheid. Door veren te tekenen kom je in contact met deze symboliek, met wat voor jou van toepassing is en dat kan je daarmee helpen.
We gaan ze schilderen met watercolour, waardoor je prachtige lichte en kleureffecten krijgt en met meerdere eenvoudige technieken kunnen ze nog weer extra verrijkt worden. Daarnaast is er de mogelijkheid nog zelf een werkstuk te maken met veren.

Aanmelden