Kunstzinnig Jaar
Kunstzinnig Jaar - Zutphen
 

  • IMG0852jpg
  • IMG0853jpg
  • IMG0850jpg
  • IMG0849jpg
  • IMG0847jpg
  • IMG0845jpg
  • IMG0844jpg
  • IMG0841jpg
 

Les 8, Collage van je Leven!. Docent Marleen van Eeten

Maak jouw dromen, wensen en verlangens of een ander thema uit jouw leven zichtbaar in een collage!


Op deze dag werk je aan een grote collage die als thema kan hebben jouw leven tot nog toe, of een belangrijke periode daaruit, maar ook je dromen en verlangens, je idealen en wensen..
Indien je deel gaat nemen aan deze workshop vraag ik je dan ook alvast thuis eens te kijken naar materialen en voorwerpen ( zoals bijv. foto’s, een stukje tekst, gedicht, een tekening van je kind, een gedroogde bloem, een stukje stof, kortom, iets waaraan jij een bijzondere herinnering hebt).
Deze zou je dan in je collage kunnen verwerken. Tijdens de worskhop zal ik zorgen voor ander materiaal, zoals voldoende tijdschriften, lapjes stof en alles wat nodig is om de collage nog te bewerken en te verfraaien.
We beginnen de dag met een afstemming op de door jou gekozen thema’s, waarbij kleuren vooral belangrijk zijn: welke kleuren passen bij je stemming van het moment maar ook bij jou als persoon, of bij een belangrijke gebeurtenis in je leven? Naar aanleiding van deze afstemming schilder je vast de ondergrond van de collage die je ’s middags gaat afmaken.
Ook onderzoek je, d.m.v. kleinere teken- en schrijfopdrachten, de thema’s en perioden in je leven die je wilt gaan verwerken in je collage.
Op deze manier werk je toe naar het creëren van je uiteindelijke collage, in de middag. Alle materialen die je zelf hebt meegenomen, alles wat je hebt getekend en geschilderd vandaag kan gebruikt worden en voeg je samen tot de collage van jouw leven! Deze bewerk je dan nog met bijvoorbeeld verf, stift, ecoline, fineliner, kleurpotlood e.d.
De collage maak je op doek of op mooi aquarelpapier van zware kwaliteit.

Ben je nieuwsgierig hoe een dergelijke collage een ander licht kan werpen op thema’s en gebeurtenissen uit jouw leven? En op de dromen en verlangens die je misschien al langere tijd koestert?
Schrijf je dan in voor deze workshop!

Aanmelden