Kunstzinnig Jaar
Kunstzinnig Jaar - Zutphen
 
Afvalkunst 1.jpg

Les 4, 6 maart: Afvalkunst Docent Marleen van Eeten

Afval tot kunst verheven! Hoe kan je van kapotte, halfvergane of afgedankte materialen een boeiend stilleven componeren? (hierboven: diverse flessen, kurk, waxinelichtjes, plastic bekertje, doppen neergezet als stilleven)
Op deze dag ga je aan de slag met afvalmateriaal dat je zelf bij elkaar hebt gezocht in de weken vóór de workshop. Denk daarbij aan flessen, potjes, blikken, alucupjes van waxinelichtjes, plastic, doosjes, touw, verpakkingsmaterialen of spulletjes die je niet meer gebruikt.

In de ochtend beginnen we met het opstellen van een stilleven. (zie foto hierboven)
Hiervoor is het leuk als je wat grotere objecten, zoals mooie flessen, potten e.d.
meeneemt. Ook kun je vast nadenken over een mooie lap of sjaal waar je dit stilleven op wilt neerzetten. Ik zal ook zorgen voor materialen.
Hierna maak je van kleinere materialen, die je hiervoor eventueel kunt verknippen of anderszins bewerken, op stevig papier of karton een mandala. De materialen ( denk bijv. aan alucupjes, lucifers, kurken, doppen, mooi verpakkingsmateriaal, textiel, draad etc) lijm je vast met tegellijm of behangplaksel. Zo ontstaat een compositie met reliëf die je daarna nog met gesso en verf kunt bewerken.


's Middags kies je uit de materialen die voorhanden zijn een aantal objecten die jou aanspreken, waarmee je dan op doek een grotere vrije compositie maakt. Een thema hier kan bijvoorbeeld de kleur zijn waar je op sorteert. Ook kan je de materialen zo nodig met gesso voorstrijken en daarna in één of meer kleuren schilderen. Er zal een boeiend werk , met reliëf, ontstaan dat je daarna prachtig met kleur kunt bewerken!

Aanmelden