Kunstzinnig Jaar
Kunstzinnig Jaar - Zutphen
 
Foto Ingeborg.jpg

Ingeborg van Dijk

Ik ben Ingeborg van Dijk, geboren in 1964. Ik heb altijd plezier gehouden in tekenen, daarom ben ik na de Pedagogische Academie, verder gegaan om mijn diploma tekendocent te halen. Intussen werkte ik met plezier op een basisschool, als leerkracht, vakdocent tekenen en nog even als directeur. Ook gaf ik voor Scouting Nederland veel trainingen op het gebied van persoonlijk functioneren.

In 1997 startte ik met de opleiding Genezend Tekenen in Zutphen, in 2000 haalde ik daar het diploma Tekentherapeut. Ik volgde daarbij nog het specialisatiejaar voor kinderen en werd mentor aan de opleiding. Intussen werd ik samen met mijn echtgenoot en twee kinderen (geboren in 2000 en 2002) kampeerterreinbeheerder op een prachtig Scoutingkampeerterrein in Baarn. Daar kon ik mijn hart ophalen aan het omgaan met mensen en het zorg dragen voor een mooi stuk natuur.

Vanaf 2006 werd ik ook docent, huiswerkdocent en leertherapeut aan de opleiding Genezend Tekenen. In 2009 verhuisden we naar Zutphen. Weer terug naar de stad, maar vlak naast de IJssel, ook een prachtige plek. Daar staat nu tekenpraktijk De Beeldernis. Volwassenen zijn er van harte welkom om te werken met beelden, om zichzelf te ontwikkelen, zichzelf beter te leren kennen en te genieten van het tekenen. Ik combineer het tekenen graag met zingen en muziek! Verder werk ik als docent, coach en tekentherapeut. Ook geef ik creatieve teamtrainingen. Daarnaast maak ik graag (geboorte-) mandala’s, muurschilderingen en andere illustraties in opdracht.

De rode draad bij al mijn activiteiten was en is steeds: de ontwikkeling van mensen in beeld brengen en de natuur in al haar facetten. Vandaar de naam Beeldernis, een samenvoeging van Beelden en Wildernis.
Ik vind het leuk om samen al tekenend op pad te gaan en te kijken bij welke beelden we terecht komen. Altijd weer vind ik fascinerend om te zien hoe verhelderend tekenen daarbij is.
Ik gebruik al mijn zintuigen en mijn praktische inslag om mensen te begeleiden of iets moois te maken.

www.beeldernis.nl