Kunstzinnig Jaar
Kunstzinnig Jaar - Zutphen
 

De docenten in het Kunstzinnig Jaar stellen zich hieronder graag aan je voor:

 
Marleen.jpeg

Marleen van Eeten

Ik ben Marleen van Eeten, geboren op 20 oktober 1964. Ik ben moeder van drie dochters waarvan er al twee studeren. Ik heb cello gestudeerd aan het conservatorium te Zwolle en daarna veel les gegeven en ook opgetreden in kamermuziekverband. Tevens heb ik acht jaar lang in het ziekenhuis in Hilversum gewerkt, op het laboratorium. Toen mijn kinderen geboren werden heb ik ervoor gekozen om volledig voor hen beschikbaar te zijn. Ik stopte een tijd lang met werken en in die periode ben ik klassiek zangles gaan nemen. Iets wat ik tot de dag van vandaag met heel veel plezier doe. Ik zing zo vaak mogelijk mee in mooie koorproducties. Gelukkig zijn muziek en stemwerk vast onderdeel in de opleiding Genezend Tekenen!

Naast het zingen ben ik gaan zoeken naar een andere creatieve opleiding en via mijn moeder kwam ik in aanraking met de opleiding Genezend Tekenen. Ik ontdekte dat ik in deze opleiding mijn creatieve en kunstzinnige kanten kon combineren met het therapeutische aspect en dat trok mij zeer. In 2012 ben ik afgestudeerd als tekendocent, coach beeldend en tekentherapeut. Met een aantal collega’s uit de opleiding verzorg ik sindsdien het Kunstzinnig Jaar bij De Kolam waar mensen zich kunnen laten inspireren en oriënteren op de opleiding. Ik ben sinds 2013 verbonden als huiswerkdocent aan de opleiding Genezend Tekenen en geef sinds twee jaar ook lessen in deze opleiding. Daar ligt mijn passie: het is geweldig en steeds inspirerend om mensen te zien groeien en ontwikkelen! Als ( huiswerk)docent volg je die ontwikkeling van heel nabij. Bovendien is het elke keer weer wonderbaarlijk om te ontdekken wat de tekentaal vertelt over iemand. Dat zelfs een eenvoudige “krabbel” al een mooi inzicht kan opleveren.

 
IMG_20180323_161122.jpg

José te Hennepe

“Mijn naam is José en ik ben als docent verbonden aan de opleiding Genezend Tekenen. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in allerlei kunstvormen, met nog weer extra interesse voor de kunstvormen van allerlei culturen wereldwijd. Ik reis graag en hier doe ik dan live mijn inspiratie op. Dit uitwerken en omzetten in eigen werkstukken breng ik graag over in het Kunstzinnig Jaar”.

 
Ria.jpg

Ria van Alebeek

Informatie volgt

 
Ingeborg 9.jpg

Ingeborg van Dijk

Ik ben Ingeborg van Dijk, geboren in 1964. Ik heb altijd plezier gehouden in tekenen, daarom ben ik na de Pedagogische Academie, verder gegaan om mijn diploma tekendocent te halen. Intussen werkte ik met plezier op een basisschool, als leerkracht, vakdocent tekenen en nog even als directeur. Ook gaf ik voor Scouting Nederland veel trainingen op het gebied van persoonlijk functioneren.

In 1997 startte ik met de opleiding Genezend Tekenen in Zutphen, in 2000 haalde ik daar het diploma Tekentherapeut. Ik volgde daarbij nog het specialisatiejaar voor kinderen en werd mentor aan de opleiding. Intussen werd ik samen met mijn echtgenoot en twee kinderen (geboren in 2000 en 2002) kampeerterreinbeheerder op een prachtig Scoutingkampeerterrein in Baarn. Daar kon ik mijn hart ophalen aan het omgaan met mensen en het zorg dragen voor een mooi stuk natuur.

Vanaf 2006 werd ik ook docent, huiswerkdocent en leertherapeut aan de opleiding Genezend Tekenen. In 2009 verhuisden we naar Zutphen. Weer terug naar de stad, maar vlak naast de IJssel, ook een prachtige plek. Daar staat nu tekenpraktijk De Beeldernis. Volwassenen zijn er van harte welkom om te werken met beelden, om zichzelf te ontwikkelen, zichzelf beter te leren kennen en te genieten van het tekenen. Ik combineer het tekenen graag met zingen en muziek! Verder werk ik als docent, coach en tekentherapeut. Ook geef ik creatieve teamtrainingen. Daarnaast maak ik graag (geboorte-) mandala’s, muurschilderingen en andere illustraties in opdracht.

De rode draad bij al mijn activiteiten was en is steeds: de ontwikkeling van mensen in beeld brengen en de natuur in al haar facetten. Vandaar de naam Beeldernis, een samenvoeging van Beelden en Wildernis.
Ik vind het leuk om samen al tekenend op pad te gaan en te kijken bij welke beelden we terecht komen. Altijd weer vind ik fascinerend om te zien hoe verhelderend tekenen daarbij is.
Ik gebruik al mijn zintuigen en mijn praktische inslag om mensen te begeleiden of iets moois te maken.

www.beeldernis.nl en www.coachenmettekeningen.nl